Badkamer verbouwen? Hier zijn tips!

Bij het verbouwen van de badkamer denken we vaak aan onhaalbare dingen en veel geld. Het spreekt voor zich dat een badkamer verbouwing een grote en kostelijke taak is. Er zijn echter een aantal tips waar rekening mee gehouden van worden bij het verbouwen van een badkamer. 

Badkamer budget tips

Hier zijn enkele tips om bij de renovatie van een badkamer een budget in acht te nemen:

Stel een budget vast

Bepaal hoeveel je bereid bent te besteden aan de renovatie en probeer je eraan te houden. Dit zal helpen bij het nemen van beslissingen over welke veranderingen te maken en welke materialen te gebruiken. 

Prioriteiten stellen

Beslis welke veranderingen voor je het belangrijkst zijn en richt je eerst op die. Je kan kiezen om compromissen te sluiten op een aantal items om binnen je budget te blijven. Zo kun je kiezen voor een design wastafelkraan en besparen op iets anders.

Onderzoek

Zoek naar de beste prijzen voor materialen en inrichting. Overweeg te kopen bij discountwinkels of online winkels, of kijk of er uitverkoop is bij woonwinkels.

Doe het zelf

Als je handig bent, overweeg dan om een deel van het werk zelf te doen om te besparen op arbeidskosten. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de taken die je van plan bent uit te voeren en zorg ervoor dat je over de nodige gereedschappen en vaardigheden beschikt.

Tips voor de stijl en inrichting van de badkamer

Hier zijn enkele tips voor de stijl en inrichting van de badkamer:

Kies de juiste materialen

Kies materialen die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn en die passen bij het algemene ontwerp van de badkamer. Denk hierbij aan tegels, werkbladen en verlichting.

Gebruik opbergmogelijkheden

Voeg opbergmogelijkheden toe, zoals planken, kasten of manden, om de badkamer georganiseerd en rommelvrij te houden.

Kies een kleurenschema

Kies een kleurenpalet dat je persoonlijke stijl weerspiegelt en het algemene ontwerp van de badkamer aanvult. Overweeg het gebruik van neutrale kleuren, zoals wit, beige of grijs, en voeg kleuren toe met accessoires.

Gebruik verlichting om sfeer te creëren

Overweeg dimmers toe te voegen of geurkaarsen te gebruiken om een ontspannen sfeer in de badkamer te creëren.

Maak het functioneel

Naast stijlvol moet de badkamer ook functioneel zijn. Zorg voor voldoende opbergruimte en overweeg voorzieningen zoals een ingebouwde stoel in de douche of een handdoekverwarmer om de ruimte comfortabeler en praktischer te maken.

Voeg textuur toe

Gebruik textuur om de badkamer interessanter te maken. Denk hierbij aan het gebruik van tegels met structuur, een douchegordijn met patroon of handdoeken en vloerkleden met verschillende texturen.