Blog

5 interieurtips voor een kleine woning

Als je woning hebt van 50 vierkante meter of nog minder, dan moet je al snel creatief denken voor optimaal woongenot. Het is namelijk vaak zo dat je anders het gevoel kan bekruipen dat je opgesloten zit. En, dat is niet nodig, er zijn namelijk heel wat creatieve oplossingen. Oplossingen waardoor je zo goed mogelijk gebruik maakt van de ruimte en je het gevoel hebt dat er genoeg ruimte is.

Handige meubels voor kleine woningen

Een eerste slag kun je al slaan door het gebruik van handige meubels die zeer geschikt zijn voor kleine woningen. Denk hierbij aan tafelbladen die aan de muur zijn bevestigd en die je kunt openklappen als je gebruik wil maken van de tafel. Ook een trap waarbij de treden tegelijkertijd opberglades zijn of wat dacht je van een hocker die je tegelijkertijd gebruikt als opbergbak? Ook banken die als logeerbed kunnen dienen zijn populair. Maar heb je ook al eens gehoord van een ‘murphy bed’? Dit is een bed die men ook wel slaapmuur noemt. Dat is namelijk een bed die uit een muur komt.

Kortom? Doe eens inspiratie door te zoeken naar meubels met meerdere functies.

Minimalisme

Eigenlijk is het een sjiek woord voor opruimen en niet te veel spullen in je huis zetten. Hoe meer spullen in je huis, hoe kleiner het huis lijkt. Je hoeft geen 100 procent Marie Kondo te worden hiervoor. In dichte kasten kun je toch nog heel wat kwijt.

Optisch bedrog, superhandig!

We zijn als mensen eigenlijk best makkelijk te foppen. Zo zijn er een paar gouden regels als het aankomt, op een huis groter laten lijken dan het is:

·         Gebruik spiegels, zo lijkt de ruimte die je in de reflectie zit, erbij te komen. Dat zorgt voor een minder opgesloten gevoel.

·         Witte muren. Een gouden oude, maar het werkt. Lichte muren zorgen nu eenmaal voor meer gevoel van ruimte.

·         Muurposters met een doorkijk raam. Op die manier lijkt er altijd een raam open naar een open wijde wereld.

Appartement huren

Vind je het spannend om klein te wonen? Kies dan eens voor een appartement huren in Den Haag of een andere stad die jou aanspreekt. Aan huur zit je minder vast dan aan iets kopen. Zo kun je rustig uitproberen of klein wonen wel iets voor jou is. Verder is het handig dat je niet denkt in wat je niet meer zou kunnen in een kleine woning. Bedenk voor elke activiteit die je in de woning wil doen een manier om dit te realiseren. Veel ontwerpers denken ook niet aan ‘een huis ontwerpen’, maar aan ‘mogelijkheden bedenken voor alle gewenste woonactiviteiten’. Een insteek die veel mensen inspireert.

Adverteren op Rupert Grint

Adverteer nu op Rupert Grint en zet jouw bedrijf in de spotlights. Rupert Grint heeft een Domain authority van 46 (!)

Rupert Grint is uitgegroeid tot een van de grootste wonen, lifestyle en inspiratie platformen van Nederland. Op Rupert Grint zorgen wij dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends.

Contact

©2021 Rupert Grint Copyright. Alle rechten voorbehouden