Blog

Hoe kies je de juiste High Tack Kit? (Tips!)

Als u ooit stickers op iets hebt geplakt, weet u dat dit geen gemakkelijke taak is. Zelfs met de beste bedoelingen en een arsenaal aan trucs, vinden de meeste mensen het een gekmakend proces. Dat is de reden waarom high tack kits zijn uitgevonden. Zij maken het aanbrengen van stickers veel draaglijker. High tack kits zijn er in verschillende vormen en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. De sleutel is te weten welke het beste werkt voor uw situatie. Dit artikel zal een aantal van de meest voorkomende types bekijken. Ook vertellen we hoe ze werken en hoe u de juiste kit voor uw behoeften kunt kiezen.

Wat is een High Tack Kit?

Een high tack kit wordt gebruikt om stickers gemakkelijker en efficiënter aan te brengen. Een kit met hoge kleefkracht is een soort stickerlijm die op de achterkant van de sticker wordt aangebracht, om de sticker agressiever op een oppervlak te laten kleven. High tack kits zijn geweldig voor het aanbrengen van stickers op niet-poreuze oppervlakken zoals glas, metaal, kunststof, en geschilderde muren. Sticker kleefstoffen zijn er in twee texturen: low tack en high tack.

Sticker Coating Oplossing

Sticker coating is een soort van high tack kit die wordt aangebracht op de achterkant van de sticker. De methode is bij uitstek geschikt om stickers aan te brengen op ramen en glazen oppervlakken. Sticker coatings zijn beschikbaar in zowel spray en borstel vorm. De spray-versie is handiger omdat hiermee snel grote oppervlakken kunnen worden bestreken. De versie met een kwast is nauwkeuriger, maar kost meer tijd. Beide soorten stickercoatings zijn verkrijgbaar in formules op basis van oplosmiddelen of op basis van water. 

Oplosmiddelen 

Coatings op basis van oplosmiddelen zijn krachtiger en gaan langer mee, maar ze hebben een sterke geur, zijn ontvlambaar en hebben een langere droogtijd. Stickercoatings op waterbasis zijn minder krachtig, maar hebben minder geur en een snellere droogtijd. Bij het aanbrengen van sticker coatings, is het belangrijk om te weten op welk oppervlak u uw stickers gaat aanbrengen. U wilt er zeker van zijn dat de stickercoating geschikt is voor het type oppervlak waarmee u werkt. Zo worden coatings op basis van oplosmiddelen over het algemeen niet aanbevolen voor het aanbrengen van stickers op houten oppervlakken.

high tack kit

Silicone Coating Spray

Silicone coating spray is een soort van high tack kit die wordt toegepast op de achterkant van de sticker. Het is zeer geschikt voor het aanbrengen van stickers op niet-poreuze oppervlakken zoals glas en metaal. Wanneer correct toegepast, kan de de siliconenlaag het bijna onmogelijk maken om stickers te verwijderen. Silicone coating spray is verkrijgbaar in zowel spuitbus- als kwastvorm. Silicone coating spray in spuitbusvorm is snel en gemakkelijk te gebruiken. Het dekt grote oppervlakken en geeft een gelijkmatige dekking. Het enige nadeel is dat je een paar minuten moet wachten tot het droog is. 

Kwast silicone coating spray

De kwast coating kost meer tijd om aan te brengen en is nauwkeuriger. Het droogt bijna onmiddellijk. Silicone coating spray is geschikt voor alle soorten oppervlakken, waaronder glas, metaal, kunststof en geverfde muren. Het is echter belangrijk te weten dat siliconen coating spray een high tack niveau van sticker lijm is. Dit betekent dat het het beste zal werken op niet-poreuze oppervlakken.

Sticker Plakband

Sticker poster tape is een soort high tack kit die wordt aangebracht op de achterkant van de sticker. Het is perfect voor het aanbrengen van stickers op niet-poreuze oppervlakken zoals glas en metaal. Stickerplakband is ook zeer geschikt om stickers aan te brengen op behang, stof en geverfde muren. Stickerplakband is er in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten zijn dubbelzijdige tape, tape met een papieren rug, en stickers met eendubbelzijdige kleefband.

De dubbelzijdige kleefband is de meest veelzijdige vorm van plakband voor posters. Het kan zowel op de sticker als op het dragerpapier worden geplakt. Stickerplakband werkt het beste op niet-poreuze oppervlakken. Er zijn enkele soorten die geschikt zijn voor het aanbrengen van stickers op behang, stof en geverfde muren, dus lees de productbeschrijving goed door als je hiermee aan de slag gaat.

High tack kit: Breng gemakkelijk stickers aan 

Een high tack kit wordt gebruikt om stickers gemakkelijker aan te brengen. High tack kits zijn perfect voor het aanbrengen van stickers op niet-poreuze oppervlakken zoals glas, metaal en plastic. Er zijn verschillende soorten kits: sticker coating, siliconen coating spray, sticker poster tape, en nog veel meer. Ze werken allemaal goed op niet-poreuze oppervlakken.

Adverteren op Rupert Grint

Adverteer nu op Rupert Grint en zet jouw bedrijf in de spotlights. Rupert Grint heeft een Domain authority van 46 (!)

Rupert Grint is uitgegroeid tot een van de grootste wonen, lifestyle en inspiratie platformen van Nederland. Op Rupert Grint zorgen wij dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends.

Contact

©2021 Rupert Grint Copyright. Alle rechten voorbehouden