Blog

Tuin leuker maken voor de kinderen

Wil je graag dat je kinderen wat meer buiten spelen? Dan is het slim om de tuin leuker te maken voor je kinderen. Een onderhoudsvriendelijke tuin met alleen wat grote tegels en een gezellig zitje is natuurlijk niet bepaalt uitnodigend voor een kind. Een kind wil vaak graag wat beleven en interessante dingen zien. Tips nodig voor een leukere tuin voor de kinderen? Lees hier de tips.

Een minimoestuin

Wie zegt dat een moestuin groot moet zijn? Met een kleine moestuin kan een kind zich vermaken met zaadjes en plantjes laten groeien. Er zijn een heleboel plantjes die als snel iets opleveren. Als je vervolgens die plantjes dan gaat oogsten en gebruikt in de maaltijd, dan wordt de tuin ook veel meer een beleving voor kinderen.

Bewegen in de tuin, met een ingraaf trampoline

Zeker in een kleine tuin is het lastig om als kind je energie kwijt te kunnen. En dat is voor veel kinderen nu juist wel belangrijk, dat ze hun energie ook fysiek kwijt kunnen. Dit probleem kun je oplossen met een ingraaf trampoline. Een ingraaf trampoline kan het hele jaar blijven staan en nodigt uit om te springen. Het is ook mogelijk om een veiligheidsnet erbij te kopen.

Druk je uit met een schilderij

Behalve dat je een ingraaf trampoline in de tuin kunt zetten, is het ook mogelijk om met je kinderen te gaan schilderen en de schilderijen aan de schutting of aan een buitenmuur te bevestigen. Zo ga je samen de tuin gezellig maken. Kies dan wel voor verf de na een regenbui niet weer weg is en zorg dat je kinderen veilig met de verf omgaan.

Groen maken van de tuin

Onderhoudsvriendelijk klinkt allemaal leuk voor volwassenen. Maar kinderen willen vaak gewoon kleur en levendigheid. Dus zet vooral ook groen in je tuin en zorg voor bloemetjes en planten. Heb je aardig wat ruimte? Dan zijn bomen ook fijn. Net als een stukje gras waar de kinderen gewoon lekker op kunnen liggen en spelen. Let er wel op, vooral met kleine kinderen, dat je geen giftige planten in de tuin hebt.

Adverteren op Rupert Grint

Adverteer nu op Rupert Grint en zet jouw bedrijf in de spotlights. Rupert Grint heeft een Domain authority van 46 (!)

Rupert Grint is uitgegroeid tot een van de grootste wonen, lifestyle en inspiratie platformen van Nederland. Op Rupert Grint zorgen wij dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends.

Contact

©2021 Rupert Grint Copyright. Alle rechten voorbehouden