Blog

Wat is een jumpsuit?

Een jumpsuit is een eendelig kledingstuk met lange mouwen en pijpen, zonder aparte boven- of onderkant. De look is flatterend voor elk lichaamstype en biedt een uitstekend alternatief voor de oversized en baggy trend van de laatste jaren. Jumpsuits zijn comfortabel en praktisch voor vrouwen met een druk leven. Ze zijn ook zeer veelzijdig, zodat u een jumpsuit kunt vinden die bij bijna elk ander kledingstuk in uw kast past. Dankzij het neutrale kleurenpalet kun je een jumpsuit dragen als onderdeel van je werkgarderobe of als outfit om ’s avonds uit te gaan. Hier geven we je alle informatie die je moet weten over deze ongelooflijke modetrend. Lees verder!

Wat is een jumpsuit?

Een jumpsuit is een kledingstuk uit één stuk met lange mouwen en pijpen, zonder aparte boven- of onderkant. De look is flatterend voor elk lichaamstype en biedt een uitstekend alternatief voor de oversized en baggy trend van de laatste jaren. Jumpsuits zijn comfortabel en praktisch voor vrouwen met een druk leven. Ze zijn ook zeer veelzijdig, zodat u een jumpsuit kunt vinden die bij bijna elk ander kledingstuk in uw kast past. Dankzij het neutrale kleurenpalet kun je een jumpsuit dragen als onderdeel van je werkgarderobe of als outfit om ’s avonds uit te gaan. Er zijn veel verschillende stijlen jumpsuits. Hoewel vele los en comfortabel zijn, zijn er ook getailleerde stijlen die de vrouwelijke vorm benadrukken. Jumpsuits zijn erg populair in de zomer, omdat ze bescherming bieden tegen de zon. Maar ook in de winter zijn ze een goede optie. Veel jumpsuits hebben een lange vacht, waardoor ze perfect zijn voor koud weer. Je kunt een jumpsuit ook in andere seizoenen dragen, als je hem combineert met de juiste accessoires.

De geschiedenis van de jumpsuit

De eerste jumpsuit werd in de jaren 1920 ontworpen door een man genaamd Sigmund Romer. Hij was piloot en had een eendelig kledingstuk nodig dat hij gemakkelijk aan en uit kon trekken in de kleine cabine van een vliegtuig. Hij ontwierp een kledingstuk dat eruitzag als een eendelige jumpsuit, maar zonder ritssluitingen of knopen. Zijn creatie was een eendelig kledingstuk met lange mouwen en benen en zonder aparte boven- of onderkant. Het was gemaakt van dikke wol en was ontworpen voor warmte en comfort. Jumpsuits werden een modetrend aan het eind van de jaren 1940, toen Hollywood-actrices ze droegen als een manier om zich te verzetten tegen de strenge kleding van die tijd. Deze rebelse look werd door vele jonge vrouwen overgenomen en de jumpsuits waren gedurende de jaren 1950 zeer populair. Ze verdwenen echter weer toen de jaren 1960 een meer vrouwelijke stijl brachten. In de 21e eeuw hebben we een opleving gezien in de populariteit van jumpsuits. Ze zijn nu weer helemaal in en worden zowel in de dagelijkse mode als op de rode loper veelvuldig gedragen. Ze bieden een comfortabele en handige manier van kleden, perfect voor vrouwen met een druk leven.

Waarom is de jumpsuit nu zo’n grote trend?

De jumpsuit is een uitstekend kledingstuk dat niet uit de mode raakt en bij elk figuurtype past. In het verleden werden jumpsuits ontworpen voor atletische vrouwen die met hun figuur wilden pronken. De moderne mode heeft echter een meer inclusieve look gecreëerd die bij bijna elke vrouw past. Jumpsuits zijn ideaal voor de moderne vrouw, die er aantrekkelijk uit wil zien maar ook comfort en gemak wil in haar kledingkeuze. Ze zijn modieus, maar ook comfortabel en veelzijdig. U kunt een jumpsuit dragen naar het werk of naar een feestje; het is het ideale kledingstuk voor een vrouw met een drukke levensstijl. Jumpsuits bestaan uit één stuk, waardoor ze gemakkelijk en handig te dragen zijn. Bovendien kunnen ze met elk type schoeisel gecombineerd worden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of uw schoenen wel bij de outfit passen.

Lees ook: Bodywarmer Dragen? Ga Mee Met De Modetrend!

Soorten jumpsuits

Er zijn veel verschillende stijlen jumpsuits. Hoewel vele los en comfortabel zijn, zijn er ook getailleerde stijlen die de vrouwelijke vorm benadrukken. Jumpsuits zijn erg populair in de zomer, omdat ze bescherming bieden tegen de zon. Maar ook in de winter zijn ze een goede optie. Veel jumpsuits hebben een lange mantel, waardoor ze perfect zijn voor koud weer. Je kunt een jumpsuit ook in andere seizoenen dragen, als je hem combineert met de juiste accessoires. – Jumpsuits met één schouder – Deze zijn heel elegant en zijn perfect voor een avondje uit. Je kunt ze dragen met hakken of sandalen met hoge hakken en een bijpassende clutch bag. – Bomber jumpsuits – Bomber jumpsuits zijn een combinatie van een jumpsuit en een jasje. Ze zien er stijlvoller uit dan een gewone jumpsuit en hebben een sportieve uitstraling. Ze kunnen op veel verschillende manieren gedragen worden en zijn ideaal voor een casual look. – Casual jumpsuits – Als u een comfortabele outfit wilt die u in het weekend kunt dragen, is een casual jumpsuit de perfecte keuze. Je kunt het dragen als je aan het tuinieren bent of als je thuis op de bank ligt te loungen. Het kan gecombineerd worden met casual sneakers of laarzen. – Longline jumpsuits – Longline jumpsuits hebben lange mouwen en een lange vacht. De jas kan aan de voorkant of aan de achterkant worden gesloten, afhankelijk van het ontwerp. Longline jumpsuits zijn zeer elegant en kunnen gedragen worden naar een chique diner.

Variaties van de jumpsuit

De jumpsuit is een kledingstuk dat op vele manieren kan worden aangepast. Het kan lang of kort zijn, los of strak, en het kan van elke stof gemaakt zijn. U kunt kiezen voor een jumpsuit van linnen voor de zomer of voor een tropisch land in de winter. U kunt kiezen voor een jumpsuit van fluweel voor een speciale gelegenheid. Er zijn veel verschillende varianten van de jumpsuit. – Jumpsuit met lange mouwen – Dit is een variant van de jumpsuit die in de winter wordt gedragen. Het is gemaakt van warme stof, zoals wol, en bedekt de benen. Het is een goede keuze als je geen lange broek wilt dragen bij koud weer. – Jumpsuit met korte mouwen – Deze zijn populair tijdens de zomer. Ze zijn gemaakt van lichte en comfortabele stoffen, zoals chiffon of linnen. – Jumpsuit met korte broek – De jumpsuit met korte broek is perfect voor een warme zomerdag. U kunt het combineren met een T-shirt of een overhemd om elke dag te dragen. U kunt het ook dragen naar het strand of voor buitensporten zoals tennis of basketbal.

Hoe kies je de juiste jumpsuit voor jou?

Als je verschillende jumpsuits aan het passen bent, moet je controleren of ze je goed passen. Zorg ervoor dat de stof rekbaar genoeg is om comfortabel te zijn. – Je moet ook controleren of de pasvorm flatteus is. De beste manier om dit te doen is om een vriendin mee te nemen als je gaat winkelen voor een nieuw kledingstuk. Laat haar verschillende kledingstukken zien en vraag haar mening over welke u het beste staan. – Je moet ook controleren of de jumpsuit de juiste lengte heeft. Hoewel sommige vrouwen de voorkeur geven aan korte jumpsuits, zijn ze niet voor iedereen even flatterend. Kies voor een jumpsuit die op of net onder je knieën eindigt. – U moet ook controleren of er geen losse draden of gebreken in het kledingstuk zitten. Koop alleen kledingstukken die in goede staat zijn en die geen gebreken vertonen.

Conclusie

Een jumpsuit is een eendelig kledingstuk met lange mouwen en pijpen, zonder aparte boven- of onderkant. De look is flatterend voor elk lichaamstype en biedt een uitstekend alternatief voor de oversized en baggy trend van de laatste jaren. Ze zijn comfortabel en praktisch voor vrouwen met een druk leven. Ze zijn ook zeer veelzijdig, zodat u een jumpsuit kunt vinden die bij bijna elk ander kledingstuk in uw kast past. Dankzij het neutrale kleurenpalet kunt u een jumpsuit dragen als onderdeel van uw werkgarderobe of als outfit om ’s avonds uit te gaan. Er zijn veel verschillende stijlen jumpsuits. Hoewel vele los en comfortabel zijn, zijn er ook getailleerde stijlen die de vrouwelijke vorm benadrukken. Jumpsuits zijn erg populair in de zomer, omdat ze bescherming bieden tegen de zon. Maar ook in de winter zijn ze een goede optie. Veel jumpsuits hebben een lange mantel, waardoor ze perfect zijn voor koud weer. Je kunt een jumpsuit ook in andere seizoenen dragen, als je hem combineert met de juiste accessoires.

Adverteren op Rupert Grint

Adverteer nu op Rupert Grint en zet jouw bedrijf in de spotlights. Rupert Grint heeft een Domain authority van 46 (!)

Rupert Grint is uitgegroeid tot een van de grootste wonen, lifestyle en inspiratie platformen van Nederland. Op Rupert Grint zorgen wij dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste trends.

Contact

©2021 Rupert Grint Copyright. Alle rechten voorbehouden