Wat heb je nodig voor een geslaagde BBQ?

Er zijn een aantal aspecten die invloed hebben of je een geslaagde BBQ hebt of niet, deze gaan wij eens even voor je onder elkaar zetten! Mocht het nu zo zijn dat je een van deze aspecten mist dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. Het gaat er uiteindelijk om dat je een leuke avond of dag hebt met je dierbaren, dat is wat ons betreft de essentie!

Het weer

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat je een dag uitzoekt waarbij het lekker weer is! Er is namelijk niets zo vervelend als een bak met regen terwijl jij je vlees of vis lekker staat te grillen. Het kan natuurlijk evengoed een leuke BBQ dag zijn als het gaat regenen en jij je vlees of vis al hebt opgegeten. Maar wees er wel voorzichtig mee en ga het niet overhaasten want het is dan ook heel belangrijk dat je alles op een goede wijze klaarmaakt en dat je gerechten goed gaar zijn!

De kwaliteit van de producten die je gebruikt

De kwaliteit van vlees, vis en groente is heel erg wisselend. Wij zijn dan ook van mening dat het beter is om iets meer te investeren in producten met een goede kwaliteit dan in een grote hoeveelheid waarbij de kwaliteit beduidend minder is. Uiteindelijk is er op dit punt maar 1 ding belangrijk, dat is jou eigen persoonlijke smaak en hoe je dingen klaarmaakt. Volg dus vooral je eigen gevoel! De BBQ Tegenwoordig heb je hele mooie kamado BBQ’s zoals deze IQ Grills. Deze BBQ is gemaakt van keramiek en heeft eerder wat weg van een oven dan van een echte BBQ. Je kan er dan ook werkelijk alle kanten mee op! Je zal waarschijnlijk wel denken, keramiek, dat is toch heel gevoelig? Daar heb je een goed punt! We geven dan ook maarliefst 25 jaar garantie op het keramiek van deze BBQ. Zo kan jij met een gerust hart deze kamado BBQ aankopen. Wil je dus een kamado BBQ kopen? Neem dan contact op met Turn Don’t Burn, we helpen je graag verder!

Het gezelschap

Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkst van de genoemde punten. Er is namelijk niet zo belangrijk als goed gezelschap. Lekker met je vrienden of familie samen zijn en heerlijke dingen bereiden en opeten! Je zal ook zien dat met de komst van de kamado jij vele smakelijke gerechten op tafel gaat zetten waarmee je vrienden en familie een gigantisch plezier mee doet!

Conclusie

Al met al zijn er dus best wel een aantal aspecten die invloed hebben op een geslaagde BBQ. Het kan ook soms wel eens wat minder weer zijn, of de kwaliteit van je vlees is niet altijd top. Vergeet niet, hoe je het zelf ook doet, volg vooral je gevoel en doe wat goed voelt! Je wordt er namelijk vanzelf ook wel steeds beter in en voordat je het weet ben jij zelf een echte BBQ meester!