Interview met Jesse Commandeur - eigenaar Damessmartwatch.nl

Damessmartwatch.nl is nu ongeveer een half jaar een begrip in de wereld van smartwatches. In een korte tijd hebben ze een unieke eigen collectie in de verkoop gezet. Daarnaast bieden ze smartwatches aan van grote merken, zoals Samsung, Garmin en Fossil. We interviewen eigenaar Jesse Commandeur, die met het idee kwam om smartwatches te verkopen, speciaal voor dames.

Jesse commandeur van Dames Smartwatch

Hoe is damessmartwatch.nl tot stand gekomen?

Jesse Commandeur: “Zelf ben ik een enorme fan van horloges. Vooral bij traditionele vintage horloges heeft altijd mijn passie gelegen. Rolex, AP en Patek zijn merken die ik waardeer en waar ik erg blij van word. Een passie voor horloges deel je graag met andere mensen, maar met wie dan? En wordt iedereen enthousiast van deze merken?”.


“Nee dat denk ik niet”, zegt Jesse Commandeur direct. “Dames kennen deze merken amper en geven er minder om. Voor hun is een Apple Watch of een Samsung smartwatch veel interessanter. De traditionele vintage horloges zijn toch heel erg gericht op heren, terwijl vanuit de dames ook de behoefte is om een mooie modeaccessoire om de pols te dragen. Daar kwam het idee van damessmartwatch.nl om de hoek kijken”. Jesse Commandeur voegt er nog aan toe dat dit de manier was om een markt te creëren waar zowel heren als dames in hun behoeften worden voorzien. Jesse Commandeur: “Hoe mooi is het verder ook dat ik van mijn passie een hobby kan maken? Iedere dag schrijven over horloges, zoveel mogelijk kennis delen en dames smartwatches aanbieden met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daar word ik wel gelukkig van”.

Wat zorgde voor succes binnen het bedrijf?

“Hoewel wij redelijk snel groot zijn geworden met damessmartwatch.nl, ging het zeker niet over een dag ijs. Ik heb meerdere dingen geprobeerd en ontzettend veel geleerd, omdat ik een achtergrond heb in de online marketing. Ik wist hoe belangrijk een goed marktonderzoek was en hoe belangrijk het is om consistent bezig te zijn met het bouwen van je business. Als je gelooft in een project en ervoor zorgt dat werken aan de zaak onderdeel wordt van je routine, begint het vanzelf te lopen. Dit is eigenlijk hetzelfde met fitness; aan het begin zie je geen resultaat en op een gegeven moment zie je wat de kracht is van consistentie. Dit geeft je alleen nog maar meer energie om door te gaan. Ondanks dat het soms ontzettend lastig is”.

Hoe wil je het bedrijf in de toekomst positioneren?

“De focus blijft sowieso liggen op de verkoop van dames smartwatches. Dit betekent overigens niet dat ik vind dat mannen geen smartwatches kunnen dragen, maar vooral omdat wij ons met dames smartwatches echt onderscheiden. Wij willen goed marktonderzoek doen voor wij smartwatches op de markt brengen en voor ons werkt het dan niet als we ons ook focussen op smartwatches voor heren. Hier liggen heel andere behoeften. Waar het bij de vrouw vooral gaat om stijl en meten van de gezondheid, moet een heren smartwatch sneller “stoer” zijn, en misschien ook wel niet al te opvallend. Geen idee hoor, want die verkopen we dus niet (gewoon een paar aannames). Wel denk ik dat die markt meer verzadigd is. Dus ook voor de toekomst geldt: we blijven ons richten op de verkoop van dames smartwatches en breiden ons eigen smartwatch assortiment uit met nieuwe modellen. 

Waarom richt je je enkel op dames?

“Op zich wel bijzonder, he?” begint Jesse Commandeur. “Zoals ik zojuist al een beetje aangaf, denken wij dat de behoefte hier groter is, ondanks dat hier ook zeker genoeg concurrentie is. Wij kunnen door unieke samenwerkingen concurrerende prijzen aanbieden. Bovendien werken er veel dames bij ons, die precies weten wat de behoeften zijn. Dit is voor mij als man toch wat lastiger te bedenken. We zien vooral dat Fitbit en Apple smartwatches populair zijn, die wel redelijk aan de prijs zijn. Wij kiezen bewust voor smartwatches waarmee veel mogelijk is, maar die ook echt iets toevoegen aan de stijl van dames. Ook richten we ons enkel op smartwatches tot 150 euro. Zo hebben we de smartwatch dames goud en de smartwatch dames zilver, die super goed passen bij dames die gouden/zilveren sieraden hebben”. 

Wanneer kunnen we echt stellen dat damessmartwatch.nl echt een succes is?

Jesse Commandeur: “Tot nu toe gaat damessmartwatch.nl goed en ben ik tevreden.” We hebben steeds meer freelancers en werknemers die hun steentje bijdragen. Het voordeel hiervan is dat we nu een kring hebben van allemaal gedreven ondernemers, met ieder zijn eigen expertise. Doordat we ons richten op een hele specifieke doelgroep, kunnen we excelleren binnen onze markt. Op dit moment zijn we nog maar een hele kleine concurrent van grote merken, maar wij worden we wel steeds beter gevonden. Er staat nu een solide basis om verder te bouwen. Wanneer het echt een succes is? Geen idee, lastig te zeggen. Ik denk dat het succes hem voor ons ligt in het aantal positieve klanten. Alleen dan kunnen wij verder met onze bedrijfsvoering en kunnen wij verder ontwikkelen, wellicht ook met een uniek eigen merk in de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zullen er iedere dag aan werken om een nog beter aanbod te garanderen”, sluit Jesse Commandeur af. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *