De meest populaire voor en nadelen van aluminium ramen

Ben je van plan om ramen te kopen voor je nieuwe huis of gerenoveerde flat? Dan is het belangrijk om alle opties te onderzoeken en de beste oplossing voor jou te kiezen. In dit artikel kijken we naar aluminium ramen, de voor en nadelen van deze oplossing en bekijken we of het waard is om erin te investeren.

voor en nadelen van aluminium ramen

Moderne aluminium ramen - voordelen

Investeerders kiezen vaak voor aluminium ramen vanwege de belangrijke voordelen. Hieronder geven we een overzicht van de voordelen die voor de aankoop overtuigen.

Duurzaamheid en eenvoudig onderhoud

Aluminium ramen zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Aluminium is ook een bijna onderhoudsvrij materiaal dankzij de anticorrosie eigenschappen. Het vereist geen ingewikkeld onderhoud of het gebruik van beschermende middelen. Gewoon vuil verwijderen met een vochtige doek is voldoende. Periodieke inspecties zijn niet eens nodig. Regelmatig schoonmaken houdt je ramen in uitstekende conditie.

Thermische isolatie

Aluminium raamprofielen in combinatie met energiezuinige beglazingspakketten en een goed uitgevoerde isolatie en afdichting tijdens montage zorgen voor een optimale energie-efficiëntie. Ze garanderen een goede thermische en akoestische isolatie welke in deze opzichten beter zijn dan ramen van PVC of zelfs de duurdere houten ramen. Dankzij aluminium ramen kun je de warmte in huis efficiënter vasthouden en de verwarmingskosten tot een minimum beperken.

Betaalbaarheid en personalisatie

Aluminium ramen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld houten ramen, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn. Dit wordt beïnvloed door de mogelijkheid om ze af te werken met houtachtige coating. De lagere prijs is ook te danken aan de beschikbaarheid van het materiaal en het gemak waarmee het verwerkt kan worden. Aluminium kan daarnaast zonder problemen gevormd worden, waardoor het gemakkelijker is om ramen te maken.

Nadelen van aluminium ramen

Aluminium ramen zijn populair vanwege hun voordelen. Het is echter ook belangrijk te weten over hun mogelijke nadelen. Worden aluminium ramen hierdoor gediskwalificeerd en kun je beter voor een andere oplossing kiezen?

Prijs van aluminium ramen vs. voordelen

Aluminium ramen behoren tot de duurste oplossingen op de markt. Ze kunnen tot 50-70% duurder zijn dan standaard kunststof (PVC) ramen. De hoge prijzen van deze producten hebben te maken met grote voordelen op het gebied van functionaliteit, esthetisch uiterlijk en duurzaamheid. Aluminium maakt het mogelijk om uitzonderlijk grote constructies op maat te maken. Dit type schrijnwerk onderscheidt zich vooral door zijn bovengemiddelde weerstand tegen weersomstandigheden en schade, en door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Het is zowel geschikt voor eengezinswoningen als voor passiefgebouwen of bedrijfsfaciliteiten.

Problemen met condensvorming

Aluminium geleidt warmte, wat problemen kan veroorzaken met condensatie op het oppervlak. Dit kan gebeuren wanneer er grote temperatuurverschillen zijn tussen de binnenkant van het gebouw en de buitenkant. Dit leidt vaak tot de ontwikkeling van schimmels, die een nadelig effect hebben op de gezondheid, vooral voor mensen met allergieën. Om het risico hierop te minimaliseren, is het belangrijk om het kiezen voor warmere aluminium systemen aangeboden door Kapica.

Uiterlijk

Velen wijzen erop dat aluminium ramen er niet zo goed uitzien als ramen van echt hout. Het valt niet te ontkennen dat natuurlijk hout er altijd beter uitziet dan imitaties. In het voordeel van aluminium ramen zijn echter hun lagere prijs en de mogelijkheid om het uiterlijk van elke gevel aan te passen door effen kleuren te gebruiken, zelfs de meest ongebruikelijke.

Samenvatting

De voor en nadelen kennen is belangrijk voor het kiezen van goede aluminium ramen. Fabrikanten concurreren om steeds interessantere oplossingen te creëren, dus het is de moeite waard om de markt te volgen en de beste aluminium ramen te kiezen. Je kunt je mening hierover vragen aan andere bouwers, die zich al in het onderwerp hebben verdiept en de beste producten hebben gevonden. Velen vertrouwen ook op prijsinformatie, maar hoeveel aluminium ramen kosten is niet altijd even betrouwbaar. De prijs is vaak gebaseerd op de materiaalkosten, technologie of zelfs de locatie waar het bedrijf dat de aluminium ramen produceert. In dergelijke gevallen kan de prijs enorm variëren – in grote steden zullen de prijzen hoger liggen dan in kleine steden.

 

Een van de fabrikanten van aluminium ramen die we aanbevelen is zeker het bedrijf Kapica. Zijn zakenpartners zijn erkende bedrijven uit heel Europa – de producent van raam- en deurschrijnwerkelementen Schüco uit Duitsland is het vermelden waard. Maak kennis met Kapica aluminium producten en kies voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *