Zacht of stug? Soorten materiaal in het huis

De inrichting van een huis wordt meestal bepaald door wat er mooi uitziet. Dat is logisch, maar niet altijd even praktisch. Je kunt het mooiste huis ter wereld hebben, maar uiteindelijk hangt je woongenot van nog veel meer zaken af. Denk bijvoorbeeld aan de materialen waar je meubels van gemaakt zijn. Als de materialen niet aan jouw eisen voldoen, is de kans groot dat je de meubels nooit gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten materiaal, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Wij zullen er enkele uitlichten.

soorten materiaal voor in huis

Het bed

Het bed is misschien wel het belangrijkste deel van elk huis, omdat je er elke avond gebruik van maakt! Het is dus belangrijk dat jouw dekbedovertrek comfortabel is. Onderzoek heeft uitgewezen dat een te koude of warme temperatuur een enorme invloed kan hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Denk daarom goed na over je eigen slaaptemperatuur voordat je het materiaal van je dekbedovertrek uitkiest. Satijn kan bijvoorbeeld heel zacht en prettig zijn, maar sommige mensen krijgen het al snel te warm, en beginnen vervolgens te zweten. Katoen is de meest gekozen soort, maar ook kreukgevoelig. En zo zijn nog veel meer voorbeelden te noemen.

De bank

Naast het bed is de bank voor veel mensen het tweede rustpunt in huis. Er bestaan dan ook honderden soorten banken en er is voor ieder wel iets naar diens wil te vinden. Ook bij de bank is het belangrijk om je te realiseren dat je er grote hoeveelheden tijd op zult doorbrengen. Een leren bank ziet er vaak fantastisch uit maar kun je er ook in de zomer nog fijn op zitten zonder dat je benen blijven plakken? En is de stof van jouw bank wel of niet vlekgevoelig? Ook hier is het slim om voor je eigen comfort te kiezen.

Het kleed

Een kleed kan ervoor zorgen dat een kamer er helemaal compleet uitziet. Ook hebben veel mensen een kleed op de vloer liggen om een kamer minder te laten galmen! Een kleed kan van stof zijn, of bijvoorbeeld van gevlochten riet. Hoe zacht het kleed is, hoeft niet altijd even belangrijk te zijn, zeker als je het onder een tafel hebt liggen. Wel is het handig om goed op te letten als je huisdieren hebt: die gaan niet altijd even goed samen met elk kleed.

De ramen

Het laatste onderdeel van een huis waar materiaal een centrale rol heeft, zijn de gordijnen. Wil je graag zware gordijnen, die de zon helemaal niet naar binnen laten? Of zoek je juist naar lichte gordijnen, die er eigenlijk alleen voor de sier hangen? Waar je nu ook gordijnen gaat kopen, laat je altijd even inlichten door iemand die bij de winkel werkt, ook als je de gordijnen online koopt. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen spijt krijgt van je aankoop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *